Zavolejte nám +421948202101
Zelený čaj chlazený

Nejjednodušší příprava!

Příprava zelených čajů často kazí jejich chuť nalitím příliš horké vody nebo příliš dlouho vyluhovaní. Při vaření zeleného čaje nezapomeňte nalít vychlazenou vodou na 70 – 80 ° C a vyluhovat pouze po dobu 50 sekund (v případě našeho čaje sencha).

V případě přípravy studeného čaje, tzv “Studená voda”, tento problém zmizí. 

Zelený čaj chlazený

Jak si udělat studený čaj?

Večer nalijte 1-2 lžičky čaje do studené vody a vložte jej na celou noc do lednice. Ráno nalijte do karafy sítko. Připraven! 

Zbytky kávy, které zůstaly ve džbánu, se nalijí studenou vodou a vloží do chladničky pro druhý studený nápoj.

Dostáváme čaj, který má chutnou chuť – přesně tak, jak by měl být zelený čaj. Chutná skvěle a nedá se rozbít. Ideální k překvapení hostů v létě. Její mírně koláčová chuť v kombinaci s kostkami ledu osvěžuje a dodává energii po zbytek dne. 

Zelený čaj chlazený

Co podávat zelený čaj za studena?

Zelený čaj chlazený za studena je nejlepším způsobem, jak snížit energii odpoledne. Hodí se samozřejmě k sushi, ale také se sýrem gouda, rajčaty, bazalkou, ananasem a jablky.

Zelený čaj chlazený

ZELENÁ ČAJ S BYLINY A MEDEM

V létě doporučujeme pít studený zelený čaj. Podáváme s kostkami ledu, je to vynikající: delikátní, sladké a lehce osvěžující. V letních odpoledních hodinách však můžeme zbláznit a zkusit studený čaj s polevou. Studený zelený čaj jde dobře s čerstvými bylinkami, jako je šalvěj, máta, bazalka, rozmarýn a citronová tráva. Voňavá větvička nebo čerstvý bylinkový list, kapka medu a je připraven! Přejeme vám hodně zábavy!

TIP: Nezapomínejme na druhou vařenou studenou. Ano – stejné sucho můžete vařit dvakrát.

Poprvé se čajové lístky mohou vařit méně, např. Asi 4 hodiny – čaj pak bude mít jemnější chuť. Nebojme se experimentů :). 

Více informací o zeleném čaji najdete zde TYPY ZELENÝCH ČAJů a tady ZELENÝ ČAJ